12 Haftada Beyin Geliştirme
24 Temmuz 2024

12 Haftada Beyin Geliştirme


Beyin, oldukça güçlü ve karmaşık bir mekanizma olarak çalışmaktadır. Ancak, popüler inancın aksine, hiç kimse beyninin %100'ünü kullanamaz. Çoğu insan, beyninin sadece belirli bir yüzdesini etkin bir şekilde kullanabilmektedir. Beyin jimnastiği ve çeşitli egzersizler sayesinde beyninizi daha verimli kullanmak mümkündür. Beyni geliştirmek için öncelikle beynin ihtiyaç duyduğu besinleri tüketmek gerekmektedir. Bu besinlerin başında, makarna, pirinç, ekmek ve patates gibi karbonhidratlar gelmektedir. Bu tür besinlerin tüketimine dikkat etmek, yapacağınız beyin egzersizlerinde algınızın açılmasını sağlayacaktır.

Beyin Geliştirmek İçin Neler Tüketilmelidir?

Beynin en temel ihtiyaçları arasında, karbonhidratlı yiyecekler, bitkisel yağlar ve yumurta gibi besinlerin içerdiği E vitamini, doğal üretim meyve ve sebzelerde bulunan C vitamini, B1 ve B6 vitaminleri, ayrıca D vitamini ve demir bulunmaktadır. Ispanak ve muz tüketimi B6 ve D vitamini ihtiyacını karşılamaktadır. Bol bol su tüketin. Paketlenmiş hazır gıdalar beyin dalgalarına zarar verir. Bu nedenle yemekte tercihiniz her zaman en doğalı olsun. "Fast Food" beslenme tarzından uzak durun. Her sabah mutlaka kahvaltı edin. Öğün atlamayın ve yemek arası atıştırmalar yapmayın. Aralarda yediğiniz atıştırmalar, beslenme ve uyku alışkanlıklarını bozarak beyni çabuk yorabilir.

12 Haftada Beyin Geliştirme Teknikleri

Soru ve bulmaca çözmek, zihni geliştirmek için oldukça etkilidir. Beyin egzersizi yaparak ve düşünerek beyni çalışmaya zorlayabilirsiniz. Sürekli kelimelerin karşılıklarını bulmaya çalışın. Ne kadar geniş bir sözcük dağarcığına sahip olursanız, beyninizin kapasitesi o kadar artar. Karşınızdaki kişilerin ne konuştuğuna dikkat edin ve anlamını bilmediğiniz bir şey söylendiğinde mutlaka anlamını sorun. Hesap ve matematik işlerine ilgi gösterin. Rakamlarla yakınlık kurun. Matematik, her rakamın belirli bir niceliğe sahip olması nedeniyle beyninizi çalıştırır. Matematiğe alıştığınızda, bu sizi eğlendirmeye de başlayacaktır. Hesaplarınızı sürekli aklınızda yapın ve her fırsatta hesap makinesi kullanmaktan vazgeçin. Bu durum beyninizin çalışmasını engeller ve hazıra konmanıza neden olur.

Problemleri Mantıkla Çözmek

  • Problemler karşısında aklınızı kullanın. Sakin olun ve çözüme ulaşmak için en iyi yolun hangisi olduğunu zihninize danışarak karar verin. Bir başkasının kararlarınıza müdahale etmesine izin vermeyin ve verdiğiniz kararlardan emin olarak adım atın.
  • Eleştiri yapabilmeyi unutmayın. Karşılaştığınız sorun ve yanlışlıklarda içten ve samimi olarak eleştiri yapabileceğinizi unutmayın. Zihninizde analiz yaparak ve fikirleri süzgeçten geçirerek eleştiri yapın.
  • Herkesin söylediğine araştırma yapmadan inanmayın. Başkalarının söyledikleri kadar, altında yatan gerçekleri de araştırarak hareket edin.
  • Çevrenizde gözlem yapmaya dikkat edin. Bir olayı herkesten farklı bir şekilde analiz ve yorum yapma yeteneğine sahip olmalısınız. Çevrenizdeki nesne ve canlılara dikkat ederek aralarındaki farkları ve ortak yanları bulmaya çalışın.
  • Test çözün. Dikkatinizi toplayın ve bir resim incelerken eleştiri yaparcasına bakın.
  • Televizyona çok fazla zaman ayırmayın. Bunun yerine bol bol kitap okuyun.
  • Boş zamanlarınızı değerlendirin. Müzik dinlemek yerine, yabancı dil öğrenmek için bir CD çalar dinleyebilirsiniz. Yabancı dil öğrenin.
  • Sürekli yazı tutun. Çantanızda her şeyi kaydedecek bir not defteri bulundurun. Unutmayın ki öğrenmede en faydalı yöntem yazı yazmaktır.
  • Dinlendirici müzikler dinleyin. Mozart gibi. Yapılan araştırmalara göre, Mozart dinleyen çocukların problem çözmede ve mekân içerikli düşünmede çok başarılı oldukları tespit edilmiştir.
  • Uykuya çok dikkat edin. Çok geç saatlerde uyumayın ve sabah erken kalkın. Ayrıca öğle aralarında kısa süreli uyumalar da beyni şarj ettiğini unutmayın.

Bu maddelere dikkat ederek 12 haftada beyin geliştirme programını uyguladığınızda, kendinizde oluşan değişiklikleri görmek sizi şaşırtacaktır. Bunun için defalarca üniversite okumaya gerek yoktur. Yeter ki hayatınızı düzene sokun ve size zarar veren her şey ile bağlarınızı bir an önce koparın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Abdülveli

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Beyin jimnastiği ile ilgili bahsedilen teknikleri denemekten gerçekten fayda gördün mü? Karbonhidratlı yiyeceklerin beyin gelişimine etkisini ne kadar süre deneyimledin? Özellikle hangi beyin egzersizlerini yaparken farkı hissedebildin?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Abdülveli Bey, beyin jimnastiği tekniklerini denemenin faydasını görmek için belirli bir süre sabırlı olmak gerekiyor. Karbonhidratlı yiyeceklerin beyin gelişimine etkisini deneyimlemek için en az birkaç hafta düzenli bir şekilde bu beslenme alışkanlığını sürdürmek önemli. Özellikle bulmaca çözmek, hafıza oyunları oynamak ve problem çözme aktiviteleri gibi beyin egzersizleri yaparken farkı daha net hissedebildim. Bu tür egzersizler, dikkat ve hafıza kapasitesini artırmada oldukça etkili oluyor.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyin Travması Belirtileri ve Tedavisi

Beyin Travması Belirtileri ve Tedavisi

Beyin Gücü Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Beyin Gücü Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Beyin Damar Yumağı

Beyin Damar Yumağı

Beyin Tümörleri Belirtileri ve Tedavisi

Beyin Tümörleri Belirtileri ve Tedavisi

Sol Beyin Geliştirme Belirtileri ve Tedavisi

Sol Beyin Geliştirme Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

12 Haftada Beyin Geliştirme

12 Haftada Beyin Geliştirme

Güncel

Beyin Metastazı Belirtileri ve Tedavisi

Beyin Metastazı Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Beyin Sporu Nedir ve Nasıl Yapılır?

Beyin Sporu Nedir ve Nasıl Yapılır?