Kafamın içinde oluşan bir basınç sabahtan beri beni rahatsız ediyor. Bununla birlikte mide bulantılarım da mevcut.
İlgisi var mıdır bilmiyorum ama bir kaç haftadır baş ağrılarım şiddetli denecek kadar fazla. Migrenim var başta bu ağrıları migrene yordum. Fakat basıncın artması bende bir korku oluşturdu. Bunun nedeni ne olabilir? Evde tedavi mümkün müdür?
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Merhaba Ceren Hanım,
Kafanızın içindeki basınç hissi ve buna eşlik eden mide bulantısı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Migren, sinüzit, tansiyon sorunları veya daha ciddi nörolojik durumlar gibi birçok farklı sebep olabilir. Migren atağı sırasında da bu tür belirtiler görülebilir, ancak belirtilerinizin artması ve süreklilik kazanması başka bir sağlık sorununun işareti olabilir.
Evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler şunlar olabilir: 1. Bol su içmek ve susuz kalmamak. 2. Kafein, alkol ve tuz tüketimini azaltmak. 3. Dinlenmek ve stres yönetimi teknikleri uygulamak (meditasyon, yoga vb.). 4. Sessiz ve karanlık bir odada dinlenmek.
Ancak, bu belirtiler devam ederse veya şiddetlenirse, kesinlikle bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir. Özellikle nörolojik belirtiler olduğunda, vakit kaybetmeden doktor muayenesi gereklidir.
Ceren
18 Mayıs 2024 CumartesiKafamın içinde oluşan bir basınç sabahtan beri beni rahatsız ediyor. Bununla birlikte mide bulantılarım da mevcut.
İlgisi var mıdır bilmiyorum ama bir kaç haftadır baş ağrılarım şiddetli denecek kadar fazla. Migrenim var başta bu ağrıları migrene yordum. Fakat basıncın artması bende bir korku oluşturdu. Bunun nedeni ne olabilir? Evde tedavi mümkün müdür?
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiMerhaba Ceren Hanım,
Kafanızın içindeki basınç hissi ve buna eşlik eden mide bulantısı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Migren, sinüzit, tansiyon sorunları veya daha ciddi nörolojik durumlar gibi birçok farklı sebep olabilir. Migren atağı sırasında da bu tür belirtiler görülebilir, ancak belirtilerinizin artması ve süreklilik kazanması başka bir sağlık sorununun işareti olabilir.
Evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler şunlar olabilir:
1. Bol su içmek ve susuz kalmamak.
2. Kafein, alkol ve tuz tüketimini azaltmak.
3. Dinlenmek ve stres yönetimi teknikleri uygulamak (meditasyon, yoga vb.).
4. Sessiz ve karanlık bir odada dinlenmek.
Ancak, bu belirtiler devam ederse veya şiddetlenirse, kesinlikle bir sağlık profesyoneline danışmanız önemlidir. Özellikle nörolojik belirtiler olduğunda, vakit kaybetmeden doktor muayenesi gereklidir.
Sağlıklı günler dilerim.